Är du den som gillar äventyr och vågar tänja på dina egna gränser?

 Det som är viktigt för dig som är med i Junis äventyrsföreningar är att du gillar att prova på nya spännande utmaningar. Du får paddla kanot, klättra i berg och mycket annat...

 
Har du bra boll - och balanssinne?
Gillar du höga höjder och trollkonster? 
Kroppen och fantasin är det viktigaste redskapen för dig som är med i Junis cirkusföreningar. Du får jonglera med bollar och dukar, balansera på styltor och enhjuling, trolla, bli clown eller akrobat, testa devilsticks och diablo.

 
Spring i benen.
Ute som inne.

Friskus passar alla som har spring i benen. Bollsporter, gymnastik och rörelse eller kanske en skidtur i skogen. Det är inte så viktigt att tävla och vinna. Det viktiga är att alla är med. Både ute och inne. 

 

 
Musik och dans till tung bas och discolekar. 
Dansgolvet gungar och discolamporna glittrar. En Hot Space DJ ser till att stämningen är på topp hela kvällen.
DJ´n spelar bra och rätt musik så att alla vill dansa. I kiosken finns dricka och godis. Junis Hot Space är för den som gillar musik och dans. När du går på ett disco som anordnas av Junis kan du vara säker på att du får träffa nya människor i drogfri miljö. Förutom att dansa så får du vara med om mycket annat skoj, som dans- och limbotävlingar med fina priser.

 
Kompisar, bus och bad.
Allt på en dag. Eller flera.

Junis lägerverksamhet kan följa ett tema med utklädnad och rollspel där hundratals barn deltar. Det kan också vara något helt annat, som ett dagläger i din föreningslokal. Oavsett vilket läger du väljer att vara med på lovar vi nya vänner, roliga aktiviteter, äventyr, musik, pyssel och massor av bus. Under en eller flera dagar

 
Film, film, film...
Och popcorn.

Junis filmverksamhet heter Moviekids. Gillar du allt som har med film att göra så är Moviekids den rätta metoden. Här vältrar du dig i nya och gamla filmer tillsammans med dina kompisar samtidigt som det givetvis finns plats för lekar och annat kul. Ibland åker vi på filmfestival och kanske skapar vi en egen film som vi kan visa upp för andra Junisföreningar.

 
 

 
Lek och spänning.
På allvar. 

Safekids är Junis material som bygger på lek och upplevelser inom grenarna Räddare, Överlevare, Trafikant och deckare. Metoden är anpassad för juniorer i åldrarna 11 - 13 år och är en mix av skoj, spänning och allvar. 

 
Dans och teater.
The show must go on.

Gillar du att sjunga, att röra på din kropp till musik och att spela teater? 
Då skall  du gå med i någon av Junisföreningarna som sysslar med Showkids. Du får lära dig att dansa, sjunga och öva på att bli säker på scenen. Du får måla och snickra ihop egna kulisser, fixa kläder och annat som behöver göras inför en föreställning.

 
Pyssla och skapa.
Eller baka en kaka.

Bland färger, pennor, saxar, lim, garn, pärlor, stenar och pinnar hittar du dem - juniorerna som sysslar med Skapis. I Junis skapisföreningar får du göra bilder, hantverk, pyssel och så får du baka och göra mycket annat skoj.

 

 
Manus eller improvisation?
Det är frågan.

Du som är intresserad av teater kan gå med i en av Junis många teaterföreningar. Där får du lära dig hur du ska spela olika roller, hur du skriver manus och sätter upp en pjäs. Och roligast av allt, du får uppträda inför publik! 
Du får också prova på att göra kulisser och sköta ljud och ljus. Bland annat.

   
 
   
  IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis, är en barnorganisation med över 12 000 medlemmar upp till 15 år. Vi har 200 föreningar i hela landet och 1300 ledare.

I Junis händer mycket. Vi sysslar med teater, film, läger, disco, pyssel, cirkus, sport, utflykter, bakning och mycket mer! All verksamhet bygger på Junis grundsatser: demokrati, solidaritet och nykterhet.

 
Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM
www.junis.org


IOGT-NTOs Juniorförbund
Norra promenaden 108
602 18 Norrköping